Adres wijzigen en verhuizing doorgeven

Als je gaat verhuizen ontvangen wij graag je nieuwe adres. Je adreswijziging geef je het snelst online aan ons door. Dan kun jij gauw verder met je verhuizing, want daar heb je vast nog veel andere dingen voor te doen. Ben je al een tijdje geleden verhuisd? Geen probleem, geef dit vandaag nog aan ons door.

Adres wijzigen
Zakelijke klant

Zo geef je een adreswijziging door

Je nieuwe adres doorgeven doe je het snelst in Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Je bankpas en Rabo scanner heb je niet nodig. Je vijfcijferige inlogcode is voldoende om de nieuwe gegevens te bevestigen. 

  1. Log in in Rabo Online Bankieren of de Rabo App.
  2. kies 'Profiel'. Dit is het icoon rechtsboven in je scherm.
  3. Selecteer je gebruikersnaam.
  4. Kies 'Contactgegevens wijzigen' en wijzig je gegevens.

Geef bij het doorgeven van je nieuwe adres ook direct aan of je partner en minderjarige kinderen meeverhuizen. Thuiswonende kinderen die 18 jaar of ouder zijn kunnen eenvoudig zelf online hun adreswijziging doorgeven.

Verwerkingstijd adreswijziging

We verwerken je verhuizing direct. Je vindt je nieuwe adres in Rabo Online Bankieren en de Rabo App. Ook zie je de datum waarop je je adres hebt gewijzigd.

Check ook je woonverzekeringen

Een verhuizing is meer dan een alleen een nieuw adres. Vergeet daarom niet je verzekeringen te controleren en eventueel aan te passen aan je nieuwe woonsituatie. Verzekeringen van Interpolis pas je gemakkelijk aan via Rabo Online Bankieren.

Check je woonverzekeringen

Geen Rabo Online Bankieren of Rabo App

Stel, je heb geen Rabo Online Bankieren of Rabo App of misschien heb je helemaal geen internet. Maar je wilt wel je adreswijziging aan ons doorgeven. Dat kan. Neem contact op met de Rabobank bij jou in de buurt.

Vind een Rabobank bij je in de buurt

Andere bankzaken regelen bij een verhuizing

Ga je samenwonen, op kamers of juist uit elkaar? Wat de reden van je verhuizing ook is, denk naast het doorgeven van je nieuwe adres ook aan het regelen van andere bankzaken. Wij hebben per situatie voor je op een rijtje gezet waar je aan moet denken.

Samenwonen Uit elkaar gaan Studeren Overlijden

Veelgestelde vragen

Geeft de gemeente mijn adreswijziging aan de Rabobank door?

Nee, je bank is een van de bedrijven waar je je adreswijziging apart aan door moet geven als je gaat verhuizen. De gemeente doet dit niet voor je.

Wat moet ik doen als ik post van de Rabobank blijf ontvangen op het oude adres?

Neem contact met ons op als je post van de Rabobank op je oude adres blijft ontvangen.

Neem contact met ons op

Past de Rabobank mijn verzekeringen van Interpolis aan?

Nee, verzekeringen van Interpolis pas je zelf gemakkelijk aan in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App. Heb je bijvoorbeeld de Interpolis Woonhuisverzekering? Geef dan online of in de app het nieuwe adres door dat je wilt verzekeren.

Wij geven wel je nieuwe adres aan Interpolis door. Dit is alleen voor post die Interpolis aan je stuurt.

Check je verzekeringen

Wat moet ik doen als jullie systeem mijn nieuwe adres niet herkent?

Herkent ons systeem je nieuwe adres niet? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Wat moet ik doen als ik twee of meer verhuizingen wil doorgeven?

Staan er komende periode meerdere verhuizingen bij jou op de planning? Bijvoorbeeld omdat je in mei je verkochte huis uit moet, maar nog tot september moet wachten op je nieuwbouwhuis? Je woont dan misschien tijdelijk even ergens anders, voordat je naar je nieuwe huis vertrekt. 

Geef dan je adreswijzigingen apart aan ons door. Doe dat een paar dagen vóór je verhuisdatum, of op de dag dat je verhuist. In dit voorbeeld geef je in mei een adreswijziging voor je tijdelijke woning door. In september geef je dan de adreswijziging voor je nieuwbouwhuis door.

Wat moet ik doen als mijn verhuizing niet doorgaat?

Is je nieuwe adres al bij ons verwerkt, maar gaat je verhuizing niet door? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Service en Contact